ENPHASE

          ENPHASE   Micro omvormers

 Enphase is de internationale marktleider als het gaat om micro-omvormers. Gestart in 2008 is het inmiddels een beursgenoteerde onderneming die in haar thuismarkt Amerika de voormalige marktleider SMA van de troon heeft gestoten. Het micro-omvormer concept is gebaseerd op het gegeven dat niet één omvormer de elektriciteit van een aantal in serie geschakelde panelen van gelijk- naar wisselstroom omvormt, maar dat ieder paneel zijn eigen omvormer heeft. Dit heeft een groot aantal voordelen:

  • Omdat de panelen niet in serie worden geschakeld is een Enphase PV systeem veel minder gevoelig voor schaduw. Schaduw op één paneel heeft namelijk geen effect op de andere panelen.

  • Ook kunnen de panelen op bijvoorbeeld verschillende dakdelen worden geplaatst onder verschillende hoeken of oriëntaties. Wederom zullen de panelen elkaar in tegenstelling tot bij een traditionele omvormer niet beïnvloeden.

  • Er komt geen gelijkstroom meer van de panelen het pand binnen. Gelijkstroom is per definitie meer brandgevaarlijk, dus maakt dit het systeem veiliger.

  • Omdat Enphase gebruik maakt van slechts één type omvormer dat per paneel wordt toegepast, is het zeer eenvoudig een PV systeem uit te breiden. Het volstaat om een paneel en een micro-omvormer aan het systeem toe te voegen. Dat mag ook een ander paneel zijn dan de andere. Bij een traditioneel systeem blijft het maar te bezien of de reeds aanwezige omvormer de uitbreiding aankan en als dat het geval is dan zal een uitbreiding alleen mogelijk zijn met het oorspronkelijke paneeltype.

  • Enphase biedt 20 jaar garantie op de micro-omvormers en garandeert 100% uptime. Het kan dit doen omdat Enphase alle omvormers voortdurend online blijft monitoren en onderhouden.

  • Middels het online monitoring system Enlighten kan de installateur en de eindgebruiker tot in de detail de performance van zijn systeem volgen. Deze monitoring maakt integraal deel uit van het Enphase systeem.

Zo werkt het

  Enphase afbeelding 

1  Enphase micro-omvormer

M215 nieuw

                                                                      E nphase

De bewezen Enphase micro-omvormer-technologie optimaliseert de productie van elke module, wat flexibele ontwerpen en rendabele installaties mogelijk maakt. Het is een systeem dat meer zonne-energie produceert, eenvoudig te ontwerpen, eenvoudig te installeren, en veiliger is voor zowel installateurs en eigenaren. De Enphase micro-omvormer technologie zorgt voor meer kilowatt-uur per dag, maand en jaar-zelfs bij gedeeltelijke schaduw van wolken, bomen, of obstakels. Plus, het verhoogt de uptime door het elimineren van de single point of failure zoals bij traditionele omvormers.

Meer informatie over Enphase M 215 »                            Download het gegevensblad van de M215  

Meer informatie over Enphase M 250 »                           Download het gegevensblad van de M250.

 

2  Envoy-communicatiegateway

envoy

                              E nphase

De Enphase Envoy-communicatiegateway verbindt elk onderdeel van uw zonnepaneel met het internetvoor grotere intelligentie, rapportage en zelfs probleemoplossing op afstand. De Envoy maakt gebruik van geavanceerde powerline-communicatietechnologie zodat elke micro-omvormer kan worden aangesloten zonder extra bekabeling of configuratie voor draadloos. Systeemeigenaren kunnen de status van hun zonnesysteem eenvoudig controleren op het lcd-scherm van de Envoy of ze kunnen gedetailleerde gegevens bekijken via de website van Enlighten.

Download productdocumentatie. »

 

3   Enlighten

 

Enlighten tv

                                                  E nphase

Het controleplatform van Enlighten biedt eenongekend niveau van intelligentie voor eigenaars en installateurs van zonnesystemen. In tegenstelling tot conventionele controlesystemen controleert Enlighten voortdurend de status en prestaties van het hele systeem zodat de productieve tijd maximaal is. Omdat het toegankelijk is via een intuïtieve, webgebaseerde interface tilt Enlighten de efficiëntie, het gebruiksgemak en het onderhoud van uw systeem naar een hoger niveau.

 


 

                                                                   Vraag vrijblijvend een offerte aan